(Y)OUR EUROPE: ОБУЧЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ

07/30/2019
2729.jpeg

Една от основните дейности в проектът (Y)our Europe бе обучение в Германия, което се проведе в град Витен между 24 и 29 юли 2019 г.

В него взеха участие 12-те млади хора от България (заедно с още 24 души от другите две партньорски страни – Германия и Италия), а основните теми бяха свързани с неща, които засягат живота ни като хора, живеещи в Европа и Европейския съюз – основна информация за структурата на ЕС и Kонвенцията за човешки права. Също така имаше работилница за разказване на истории, която завърши с много емоционална вечер, в която част от младите мигранти разказаха за трудния път, който са извървели към България, Италия и Германия и как протича животът им в момента. Много от тях учат или работят, успявайки да се почувстват все повече у дома си и сигурни, че имат силата да направляват бъдещето си в желана от тях посока.

Обучението включваше и сесии, в които младите хора работиха в смесени групи, за да започнат процеса по набелязване на теми, около които да се обединят и да продължат да работят, след като се завърнат вкъщи.

Mig_Mit Pictures_0019 - Copy Mig_Mit Pictures_0162 - Copy Mig_Mit Pictures_0105 - Copy

Проектът (Y)our Europe се финансира от Фондация Робърт Бош. Повече информация –  тук.