КАРЛОС АРЕЯНО, МЕКСИКО

ГАЛЕРИЯ

КАРЛОС АРЕЯНО, МЕКСИКО

ЧУШКИ ЛЮТИ КАТО МЕКСИКАНСКИТЕ

Роденият в Мексико Сити Карлос Ареяно е пиар. Пристига в България през 2009 г., след като при предишно посещение харесва страната, хората и ракията. В България работи като организатор на събития за експат организацията InterNations.

Сблъсквал ли си се със специално отношение тук, защото си чужденец?

Всички тук са толкова дружелюбни. Много българи говорят испански и когато научат, че съм мексиканец, започват: "Ooo, мексиканец! Текила! Ей, амиго!" България е малка и хубава страна, много сигурна. Сега тя е вторият ми дом.

Можеш ли да назовеш специфична българска черта на характера?

Българите са подобни на латиносите. Обичат страната си, жените са много умни, мъжете са много мачо. Също като нас.

С какво те изненада България?

Първо с хората. И после – страната. Толкова е хубава, с планините и Черно море! И храната ви е много хубава, имате ястия, подобни на мексиканските. Като мишмашът, който е подобен на нашите хуевос ала мексикана. И българските люти чушки са люти почти колкото мексиканските. Тук приготвям своята собствена салса по мексикански и гуакамоле. И съм щастлив.

Имаш ли български приятели?

Много.

Празнуваш ли български празници?

Да, разбира се. Обичам Баба Марта. Много цветен празник.

Опиши България с три думи?

Красива, дружелюбна страна. Моята secunda casa.

Планираш ли да останеш за по-дълго?

Да, тук съм много щастлив.

Чувстваш ли се част от България?

Да. Например, когато излезете вечер, дори в два-три часа след полунощ има отворени места и хора, които се забавляват. В Мексико е същото – няма значение колко е часът, винаги има хора, които се радват на живота. В Мексико също имаме криза, но намираме начин да се забавляваме. Да се радваме на живота. Щастлив съм заради това.